No products in the cart.

Top

Intimi Care

De vagina is een levend orgaan die door haar huid en porien bepaalde stoffen tot haar kan innemen. Vagina geur is een lichaams eigen geur. Er bestaat geen “standaard” geur voor je vagina. Voeding, medicatie, hormonen enz… bepalen de geur van je vagina. Als je bv. veel kaas, uien of knoflook eet, kan dit je vagina geur beinvloeden en is het mogelijk dat je vagina geur en / of afscheiding naar kaas ruikt.

Het zelfde geld voor je afscheiding.
Wat is een normale hoeveelheid afscheiding? Elke vrouw is uniek.
Ieder lichaam reageerd anders.
Gezonde vaginale afscheiding bestaat uit vocht uit de vaginawand, slijm uit de baarmoederhals en de lactobacillen, en omdat de vaginale omgeving hormonaal wordt beïnvloed, is variatie in de hoeveelheid afscheiding gedurende de maand te verwachten en volkomen normaal.
Veel vrouwen ervaren vaginale afscheiding als ongewenst en onnatuurlijk in plaats van fysiologisch en normaal. Gegevens suggereren dat ongeveer de helft van alle vrouwen ‘inlegkruisjes’ gebruikt om afscheiding te absorberen, waarbij tot 30% ze dagelijks gebruikt. “

Maandverband en inlegkruisjes zijn natuurlijk helemaal geen prettig onderwerp, maar wel belangrijk! Weet jij bijvoorbeeld hoe maandverband, inlegkruisjes en tampons gemaakt worden? Dat ze chemicaliën bevatten, zoals chloor, dioxine en plastics. Niet ideaal sind je vagina en haar huid een heel sterk absorptievermogen heeft.
Je huid is in staat om chemicaliën naar binnen te laten. Denk maar aan de sterk werkende nicotinepleisters die mensen gebruiken om te stoppen met roken. Zo is het ook met maandverband en dergelijke. De chemicaliën in maandverband worden via de huid van je schaamlippen en je vagina opgenomen. Let extra op als je elke dag inlegkruisjes, maandverband en tampons gebruikt, want dan stel je je vagina elke dag bloot aan chemicaliën. Dagelijks gebruik van inlegkruisjes kan je overvloedinge afscheiding juist in stand houden en / of verergeren en de geur van je vagina beïnvloeden.

Comments

Post a Comment

https://intimi-care.com/slot-thailand/ https://intimi-care.com/sweet-bonanza/ https://intimi-care.com/slot-pulsa/ https://intimi-care.com/jurassic-kingdom